Schrijven voor het internet: Leer de taal van Google en jouw klant

Teksten zo schrijven dat je vindbaar bent in Google is al een vak apart. Daarnaast wil je ook dat je jouw klanten aanspreekt. Zodat ze contact met je opnemen, jouw producten of diensten kopen, een offerte aanvragen etcetera. Deze combinatie van Google en klanten aantrekken vraagt om een andere manier van schrijven dan een reguliere tekst. Het is een vaardigheid die je kunt leren. 

 

Meer trainingenMaak een afspraak

Schrijven voor het internet

Het internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Meer en meer is onze primaire plek van communicatie dan ook online. Websites, blogs, nieuwsbrieven en sociale media. Bedenk het maar. De opties voor online communicatie zijn eindeloos. Maar schrijven voor het internet is niet hetzelfde als schrijven voor gedrukte pers. Teksten geschreven op een traditionele manier zijn online  vaak minder goed leesbaar. Om ervoor te zorgen dat de boodschap ook online overkomt, is het schrijven van een goede tekst essentieel. Het is dan ook van belang om de kunst van het online tekstschrijven te beheersen.

Zelf aan de slag?

Wil je de volgende stap zetten en zelf leren hoe je teksten voor het internet schrijft? Die uitdaging gaan we met jou aan. Met de training schrijven voor het internet leren we jou alle ins en outs van het online schrijven. Met de basiskennis van het online tekstschrijven schrijf je al snel een goede tekst.

Trainingen op maat

GLOBAL LEXIS Freelance Tekstschrijver biedt trainingen op maat. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen we jouw persoonlijke doelstellingen formuleren. Ook de strategie van jouw bedrijf zal in acht worden genomen. Gebaseerd op de doelstelling en strategie zal de training worden vormgegeven. Door middel van het bijbrengen van kennis en praktische oefeningen werken we stapsgewijs naar het beoogde einddoel toe.

SEO tekstschrijven en commercieel schrijven

Online tekstschrijven gaat vaak gepaard met SEO tekstschrijven. Door op de juiste manier te schrijven kan je de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines zoals Google optimaliseren. Hierbij is het belangrijk om de commerciële boodschap uit het oog te verliezen. Hoe zorg je ervoor dat al jouw bedrijfscommunicatie aansluit op de opgestelde Marketing Strategie? 

Besteed je het online tekstschrijven liever uit?

Ook dan ben je aan het juiste adres. GLOBAL LEXIS Freelance Tekstschrijver biedt een grote variatie aan diensten op het gebied van online teksten. Ons team bestaat uit tekstschrijvers met ieder hun eigen specialisme. Zo kunnen we voor ieder bedrijf de beste tekstschrijver inzetten. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.