Commercieel schrijven

Leer teksten schrijven die aansluiten op de Marketing Strategie
Aanmelden

Welke boodschap wil je overbrengen? 

Je komt er bijna niet onderuit in het bedrijfsleven, het schrijven van commerciële teksten. Al worden de belangrijke teksten wellicht door een professional geschreven, met alle communicatie die het bedrijf de wereld in stuurt wordt er een boodschap uitgezonden. Belangrijk is dat deze boodschap aansluit op de Marketing Strategie van het bedrijf. Kennis van het schrijven van commerciële teksten is dan ook niet overbodig.

Het schrijven van teksten die aansluiten op de Marketing Strategie

Bedrijven steken veel tijd en moeite in het opstellen van een Marketing Strategie. Wat spreekt de klant aan? Hoe brengen we dit op de beste manier over? Belangrijk is dat deze strategie in acht wordt genomen bij alle communicatie van het bedrijf. Wat als dat niet lukt door het gebrek aan kennis op het gebied van commercieel schrijven? Zonde toch? De strategie gaat immers pas daadwerkelijk resultaat opleveren wanneer het bedrijf deze consequent communiceert naar de klant. Commercieel schrijven is dus een essentiële vaardigheid.

Commercieel schrijven – Kan ik dat leren?

Ja, dat kan. Het schrijven van commerciële teksten is niet makkelijk. Maar je kunt het wel leren. Met het uitbreiden van de basiskennis kom je al een heel eind. Het vergroot jouw inzicht in hoe een tekst gestructureerd moet worden en welke woorden je het beste kunt gebruiken. De hulp van een expert om je deze basiskennis bij te brengen is hiervoor erg waardevol.

Trainingen op maat

GLOBAL LEXIS Freelance Tekstschrijver biedt enkel trainingen op maat. Tijdens een kennismakingsgesprek zullen we jouw persoonlijke doelstellingen formuleren. Hierbij gaan we kijken naar de Marketing Strategie van het bedrijf. Hoe kan deze boodschap op de beste manier worden overgebracht? Belangrijk is dat de communicatie aansluit op de Marketing Strategie. Gebaseerd op de doelstelling en strategie zal de training worden vormgegeven. Door middel van het bijbrengen van kennis en praktische oefeningen werken we stapsgewijs naar het beoogde einddoel toe.

Schrijven voor het internet en SEO tekstschrijven 

Het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Veel van onze communicatie is dan ook online. Er zitten er een aantal belangrijke verschillen tussen het schrijven van online en offline teksten. Teksten geschreven op de traditionele manier zijn online vaak minder goed leesbaar. Weten hoe je op de juiste manier schrijft voor het internet is dan ook essentieel. Online tekstschrijven gaat vaak gepaard met SEO tekstschrijven. Door op de juiste manier te schrijven kan je de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines zoals Google optimaliseren.

Hulp nodig met het opstellen van een Marketing Strategie? 

GLOBAL LEXIS Freelance Tekstschrijven is onderdeel van de GLOBAL LEXIS GROUP. Is jouw communicatie aansluiten op de opgestelde Marketing Strategie net een stapje te ver? Wij bieden ook ondersteuning bij het opstellen en uitwerken van de een passende Marketing Strategie. Hiervoor verwijzen wij je door naar GLOBAL LEXIS Online Marketing.

Besteed je het tekstschrijven liever uit?

Ook dan ben je aan het juiste adres. GLOBAL LEXIS Freelance Tekstschrijver bied een grote variatie aan diensten op het gebied van zowel online teksten als offline teksten. Ons team bestaat uit tekstschrijvers met ieder hun eigen specialisme. Zo kunnen we voor ieder bedrijf de beste tekstschrijver inzetten. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.