Een Nieuwsbrief voor optimale klantenbinding

 

De klanten die je al hebt wil je ook graag houden. Klanten willen graag persoonlijk contact. Het schrijven en versturen van een nieuwsbrief is hiervoor het perfecte middel. Zo blijf je bij jouw klanten in het vizier. Ze leren jou en jouw bedrijf ongemerkt steeds beter kennen. Je creëert er vertrouwen mee. Mochten ze dan iets nodig hebben, dan zullen ze als eerst aan jou denken. 

 

Meer online tekstenMaak een afspraak

Zonder nieuws geen nieuwsbrief

 

Dat is toch logisch zou je denken. Nee, helaas. Nieuwsbrieven worden vaak verward met een Direct Mail. Waar het bij een Direct Mail vooral gaat om het aansporen van de lezer tot een (commerciële) actie. Daar gaat het bij een Nieuwsbrief vooral om het verspreiden van nieuws. Soms gaan deze twee eigenschappen samen. Maar vaak ook niet.

 

Direct resultaat? Ga dan naar Direct Mailing – de directe Actie-Reactie Tool

 

Wie, Wat, Waar, Waarom en Hoe

 

Een nieuwsbrief is bij uitstek een tekst waarop de Wie, Wat, Waar, Waarom en Hoe regel van toepassing is. De lezer verwacht het antwoord op al deze vragen terug te vinden. Hij wil niet alleen weten wat het grote nieuws is. Hij is ook geïnteresseerd in de locatie bijvoorbeeld. Vindt het bij hem in de omgeving plaats of juist niet? En Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Wat heeft hiertoe geleidt?

 

De nieuwsbrief – vaak een kwestie van Long Sales

 

Nieuwsbrieven zijn soms best kostbaar. Het vraagt een investering in een goede tekst. Vaak gebaseerd op een Marketing Campagne Strategie. De techniek moet klaar worden gezet. De database gevuld met adressen. En zo meer. Het is daarom fijn wanneer je er wat voor terug krijgt. Het is echter een misvatting dat een nieuwsbrief altijd direct nieuwe klanten oplevert. Veel vaker komt de Return on Investment (de ROI) pas veel later terug. Want nieuwsbrieven bouwen boven alles aan de relatie met de klant. Zij versterken jouw corporate identiteit. Zodat de lezer later, wanneer hij werkelijk behoefte heeft aan jouw diensten, aan jou denkt en klant wordt.

 

Bijkomend voordeel: Leer je klant kennen

 

Toch is het opstellen en versturen van een nieuwsbrief nooit voor niets. Het is namelijk bij uitstek een middel om je klant beter te leren kennen. Door de informatie en de mogelijkheid tot doorklikken goed meetbaar te maken kom je al snel meer te weten over de bezoeker. Zo kun je onder meer de informatie zo aanbieden dat de klant je door zijn klikgedrag vertelt waar zijn interesse naar uit gaat. Of hij het interessant vindt voor zijn eigen Business of dat hij iemand denkt te kennen voor wie de informatie relevant is.

 

Uitermate geschikt als Marktonderzoek Tool

 

Een nieuwsbrief kan om die reden – net als bijvoorbeeld Adwords, de gesponsorde versie van Google – goed worden gebruikt om marktonderzoek te doen. Om voordat je beslissingen neemt onderzoek te doen naar het gedrag en de behoefte van jouw doelgroep. De resultaten onthullen je dan of een bepaalde keuze verstandig is of niet. Denk je aan het toevoegen van een blog of webshop op jouw website. Neem het op in de nieuwsbrief. Het klikgedrag van de lezers geven je een indicatie of dit rendabel is of niet. Of wellicht ligt de nieuwsbrief uit dat je jouw product beter op een andere manier kunt verpakken. Niet alleen letterlijk maar ook in de manier waarop het wordt beschreven en de argumenten waarmee je het aan de man brengt. Op deze manier vormt de nieuwsbrief een belangrijk onderdeel van een Online Marketingplan.

 

GLOBAL LEXIS Freelance Tekstschrijver staat voor je klaar

 

Ben je nieuwsgierig wat GLOBAL LEXIS Freelance Tekstschrijver jou nog meer kan bieden? Bijvoorbeeld het schrijven van offline of online teksten. Denk aan webteksten, een online persbericht of SEO TekstschrijvenHeb je al een tekst maar wil je deze laten nakijken? Wij voeren ook tekstcorrectie uit. Daarnaast bieden verschillende trainingen op maat. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

 

Weten of een nieuwsbrief voor je interessant is?