B2B & B2C Webtekst

Uit de media:

“Optimalisering is king. Probeer een hoge eindnotering te behalen binnen de organische zoekresultaten, want die worden het beste bekeken door consumenten (en weet dat de kijktijd naar een gesponsord zoekresultaat lager is dan die naar een organisch zoekresultaat).”

Tijdschrift voor Marketing, februari 2007

Je wilt dat jouw website gevonden wordt?

Webteksten met Zoekmachine Optimalisatie (Search Engine Optimalisation – SEO) is dus een must . Dat begint met de juiste woorden op de juiste plaats. En een tekstschrijver die weet waar zoekmachines op letten. SEO Tekstschrijven is immers een vak apart. 

In overleg met jou optimaliseer ik jouw webtekst maximaal. Garanties zijn er immers niet want zoekmachines passen wisselende selectieprocedures toe. Wel kan ik daar zoveel mogelijk op inspelen.

Zoekmachines kijken naar de tekst en niet naar het design

Natuurlijk is het leuk wanneer jouw website er prachtig uitziet en je daar veel complimenten voor krijgt. Maar was het je daar om te doen? Nee, waarschijnlijk niet.

Je hebt een boodschap waarvan je wilt dat die jouw doelgroep bereikt. Wellicht heb je zelfs een blog of webshop op jouw website of bied je jouw bezoekers een maandelijkse nieuwsbrief. Je wilt waarschijnlijk dat men na het lezen van de website overtuigd is van het product. Dan komt je met een mooi ontwerp niet ver. Dat maakt maar heel even indruk. De werkelijke overtuigingsfactor zit hem in de tekst.

En wist je ook dat een gemiddelde lezer binnen slechts 1,1 seconde bepaalt of hij jouw product het overwegen waard vindt?

Vandaar dat schrijven voor het web een heel andere schrijftechniek vraagt dan schrijven voor bijvoorbeeld een bedrijfsbrochure of Direct Mail. Bezoekers lezen de tekst vaak niet. Ze scannen voor informatie. De schrijftechniek moet hierop worden aangepast.

 GLOBAL LEXIS | Freelance tekstschrijver staat voor je klaar

Het schrijven van een goede webtekst die rekening houdt met SEO is dus geen makkelijke klus. Het vraagt om bepaalde kennis en ervaring. Ons advies: besteed het uit. GLOBAL LEXIS | Freelance Tekstschrijver staat voor je klaar. Als onderdeel van een online marketing bureau hebben onze tekstschrijvers kennis van de SEO regels en willen jou hier graag mee helpen.

Ben je nieuwsgierig wat GLOBAL LEXIS | Freelance tekstschrijver jou nog meer kan bieden? Bijvoorbeeld het schrijven van offline of online teksten. Denk aan een online persbericht. Heb je al een tekst maar wil je deze laten nakijken? Wij voeren ook tekstcorrectie uit. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij het opstellen en uitwerken van een marketingplan zowel offline als online. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.