Wij bieden u inzicht en kwaliteit. Dat is veel meer waard dan een korting op uw factuur.

Een marketing advies waarin uw doelstellingen helder terugkomen is goud waard. Juist daarom kan het goed zijn om uw website in te zetten als spil in uw marketing mix. Er valt namelijk veel winst te behalen. Voor groot en klein. Want een goede vindbaarheid en een prettige website zorgen voor een continue stroom van nieuwe klanten.

Zonder strategie geen website

Strategiebepaling wordt vaak over het hoofd gezien bij het (her-)inrichten van een website. Toch vragen de tekstschrijvers van Global Lexis graag wat langer door. Want alleen wanneer wij uw bedrijfstrategie kennen en uw doelstellingen voor zowel het bedrijf als de website duidelijk zijn, ontstaat er een website die doet waarvoor hij bedoelt is.

TIPS voor doe-het-zelvers

Natuurlijk mag u het ook eerst zelf proberen. Global Lexis helpt u graag op weg.

Begin uw teksten met de conclusie

Wie schrijft voor internet of e-mail doet er goed aan rekening te houden met de lezers van deze nieuwe media. Hun leesgedrag verschilt wezenlijk van dat van lezers van bijvoorbeeld een krant of tijdschrift.

Zo wil een online lezer zo snel mogelijk weten wat uw boodschap is. Begin daarom met de conclusie. Het voorkomt dat lezers meteen doorklikken naar een andere website.

Gebruik kopjes

Een andere manier om het scannen van een tekst mogelijk te maken is het gebruik van kopjes. Dik gedrukte teksten die vertellen waar een alinea over gaat. Zo ziet de lezer meteen wat hij wil weten.

Schrijf kort en bondig

Lange zinnen vragen te veel van een lezer. Zeker wanneer hij de tekst op een beeldscherm leest. Schrap daarom alle overbodige woorden en vertel zo kort en duidelijk mogelijk wat uw boodschap is. Alleen dan houdt u de aandacht vast.

Hulp nodig?

Ook wanneer u het schrijven van een tekst niet wilt uitbesteden helpt Global Lexis u graag. Voor vragen kunt u contact opnemen via GLOBAL LEXIS, Freelance Tekstschrijver

Veel gehoord…

“Niet alleen de website is veel gestructureerder, maar ook mijn idee over het bedrijf.”

Goedkoop? Ja!

Dat kan toch niet, hoor ik u denken? Ja, dat kan wel. De kosten voor een geoptimaliseerde website liggen namelijk vele malen lager dan uw gebruikelijke marketingkosten. Want met een professionele website:

  • Bereikt u uw doelgroep rechtstreeks
  • Maakt u elke dag contact met potentiële klanten
  • Is de conversie vele malen hoger
  • Hebt u veel meer controle op factoren die uw markt beïnvloeden
  • Hebt u een instrument in handen waarmee u de resultaten kunt meten en bijsturen

Geen tekstschrijver maar een redacteur nodig?

Er zijn bedrijven die hun teksten alleen laten corrigeren. Global Lexis wordt dan ingezet als Freelance Redacteur. De teksten worden bijvoorbeeld slechts gecontroleerd op taal-, stijl- of structuurfouten.

Niet schrijven maar herschrijven

U hebt al een tekst maar die loopt niet lekker. De feiten kloppen. Alles wat er in hoort te staan, staat er ook in en toch bent u niet tevreden. Dan is herschrijven wellicht iets voor u. Er wordt dan een compleet nieuwe tekst geschreven zonder dat er een uitvoerige intake plaats vindt.

Met of zonder Zoekmachine Optimalisatie

Wanneer u een website hebt wilt u natuurlijk gevonden worden. Kijkt u daarom eens onder webteksten. Daar leest u wat u kunt doen om te zorgen dat ook uw website gevonden wordt in zoekmachines als Google.

De tekst bepaalt, niet het ontwerp

Het is belangrijk om te onthouden dat een mooi ontwerp van een website uiteindelijk minder belangrijk is dan een goede tekst.

Een goed voorbeeld hiervan is de website van Google zelf. Er is nauwelijks aandacht besteed aan een mooi design. En toch is Google één van de meest bezochte websites.

In de Blog van Global Lexis leest u meer

Gevonden worden in een grote zoekmachine als Google valt niet mee. De regels veranderen snel en de concurrentie is grillig.

Door regelmatig een artikel te lezen op de Blog van Global Lexis blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.