De Brief met de heldere boodschap

 

Een brief is vaak niet commercieel bedoeld. Het kan bijvoorbeeld informatief of overtuigend bedoeld zijn. Het is vooral belangrijk dat de boodschap duidelijk geformuleerd is, met een kloppende toon. Iedereen die de brief krijgt weet wat en op welke manier het bedoeld is. De woordkeuze, layout en de structuur zijn daarbij belangrijke factoren in het overbrengen van deze boodschap. 

 

Meer offline tekstenMaak een afspraak

Een brief schrijven – zo gedaan toch?

Een brief is een schriftelijk opgestelde boodschap gericht aan een of meerdere personen. Dat klinkt vrij simpel, maar een goede brief opstellen kan in praktijk best lastig zijn. Bijvoorbeeld een zakelijke brief, die een belangrijke boodschap bevat. Het is belangrijk dat deze boodschap op de juiste manier wordt opgevat door de ontvangende partij. Zoals bij een persbericht en een speech. Ook bevat een brief een specifieke structuur. Namelijk een bepaalde indeling of layout. Dit kan per brief verschillen. Het volgen van deze structuur en de juiste woordkeuze zijn belangrijke factoren die bijdragen aan het overbrengen van een boodschap.

Expert in offline tekstschrijven

Er komt best veel kijken bij het schrijven van inhoudelijk goed opgestelde brief. GLOBAL LEXIS Freelance Tekstschrijver staat voor je klaar. Traditionele teksten zijn immers waar wij mee zijn begonnen in 1994. Wij hebben veel ervaring met teksten als advertorials en colums. Als geen ander weten wij hoe een offline tekst geschreven moet worden.  

Welke boodschap wil je overbrengen?

In tegenstelling tot een brochure, flyer of shortcopy is het doel van een brief vaak niet commericeel. Het primaire doel is het overbrengen van de boodschap. Samen met onze klant kijken we welke boodschap een brief moet overbrengen en wie de ontvangende partij is. Verschillende ontvangers vragen om verschillende brieven. Ook de boodschap van de brief is bepalend. Een informerende brief wordt in een geheel andere toon geschreven dan een overtuigende brief. In overleg met de klant bekijken we wat de beste aanpak is voor de situatie.

Hulp nodig van een tekstschrijver?

Hulp nodig met het schrijven van een brief? Of ben je nieuwsgierig wat GLOBAL LEXIS Freelance Tekstschrijver jou nog meer kan bieden? Bijvoorbeeld het schrijven van offline of online teksten. Enkele voorbeelden van offline teksten zijn een artikelen,  boekrecentie, en cases. Of is er al een opzet van een brief beschikbaar maar moet deze nog worden nagekeken? Wij voeren ook tekstcorrectie uit. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij het opstellen en uitwerken van een marketingplan. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.