Artikel

Waar schrijf jij over?

Een artikel schrijven kan veel betekenen

Een artikel kan geschreven worden voor vele verschillende doelgroepen. De doelgroep van een sporttijdschrift is heel anders dan die van een modetijdschrift. Ook de achterliggende doelstelling van het schrijven van een artikel kan heel verschillend zijn. Zo heeft een wetenschappelijk artikel bijvoorbeeld een informerende doelstelling. Waarbij een artikel in een lifestyle tijdschrift een meer vermakende doelstelling heeft. Beide zullen twee hele andere teksten opleveren. Het schrijven van een artikel kan verschillende aanleidingen hebben. Wellicht is het een samenvatting van een belangrijke gebeurtenis zoals een persbericht of een speech. Of een reactie of iets wat je hebt gelezen, denk aan een advertorial of een shortcopy.

Een aantal factoren op een rijtje

Het schrijven van een artikel is dus een heel ruim begrip. Het is hiervoor belangrijk om vooraf een aantal dingen op een rijtje te zetten. Te beginnen met het onderwerp waarover geschreven wordt. Vaak beantwoordt een artikel een hoofdvraag of bespreekt het bepaald onderwerp. Het is belangrijk om vooraf duidelijk te hebben wat dit onderwerp precies is. Vervolgens is het belangrijk om te kijken door wie het artikel wordt gelezen. Het soort lezers van het artikel is bepalend voor een redelijk wat factoren. Bijvoorbeeld schrijfstijl en woordkeuze. Als laatste is het zaak om de structuur van het artikel te bepalen. Zo is het vooraf duidelijk welke informatie je moeten verzamelen om het artikel te maken. Wellicht moet er onderzoek worden gedaan of interviews worden afgenomen om het artikel op een goede manier te kunnen vormgeven.

Hulp nodig met het schrijven van een artikel?

Er zijn dus heel wat factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij het schrijven van een artikel. Dit kan nog best een lastige en tijdrovende klus zijn wanneer dit een extra klus is, is deze niet altijd makkelijk en snel af te ronden. Ons advies: besteed het uit. GLOBAL LEXIS | Freelance Tekstschrijver staat voor je klaar. Samen bekijken we de onderwerp en de doelgroep van het artikel en koppelen we hier de juiste tekstschrijver aan. Onze tekstschrijvers hebben ieder hun eigen specialisme. Zo kunnen wij onze klanten altijd de meest passende schrijver bieden.

Ben je nieuwsgierig wat GLOBAL LEXIS | Freelance tekstschrijver jou nog meer kan bieden? Bijvoorbeeld het schrijven van offline of online teksten. Enkele voorbeelden van offline teksten zijn een boekrecensie, brief, brochure, cases, column en flyer.  Heb je al een tekst maar wil je deze laten nakijken? Wij voeren ook tekstcorrectie uit. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij het opstellen en uitwerken van een marketingplan zowel offline als online. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.