Het Artikel waarmee je jouw doelgroep bereikt

 

Informatie geven of jouw klanten vermaken. Artikelen zijn veelzijdig inzetbaar waardoor je jouw doelgroep steeds op een verrassende manier kan bereiken. Het zorgt ervoor dat potentiële klanten die in jouw doelgroep zitten nieuwsgierig worden en graag meer willen weten. Het is daarbij belangrijk om te weten wat het onderwerp, de doelgroep en de structuur van het artikel is.

 

Meer offline tekstenMaak een afspraak

Een artikel schrijven kan veel betekenen

Een artikel kan geschreven worden voor vele verschillende doelgroepen. De doelgroep van een sporttijdschrift is heel anders dan die van een modetijdschrift. Ook de achterliggende doelstelling van het schrijven van een artikel kan heel verschillend zijn. Zo heeft een wetenschappelijk artikel bijvoorbeeld een informerende doelstelling. Waarbij een artikel in een lifestyle tijdschrift een meer vermakende doelstelling heeft. Beide zullen twee hele andere teksten opleveren. Het schrijven van een artikel kan verschillende aanleidingen hebben. Wellicht is het een samenvatting van een belangrijke gebeurtenis zoals een persbericht of een speech. Een artikel kan ook een reactie zijn over iets wat je hebt gelezen, denk aan een advertorial of een shortcopy.

Een aantal factoren op een rijtje

Het schrijven van een artikel is een heel ruim begrip. Het is belangrijk om vooraf een aantal dingen op een rijtje te zetten. Te beginnen met het onderwerp waarover geschreven wordt. Vaak beantwoordt een artikel een hoofdvraag of bespreekt het een bepaald onderwerp. Het is belangrijk om vooraf duidelijk te hebben wat dit onderwerp precies is. De volgende stap is het bepalen van de doelgroep. De doelgroep zijn de lezers van het artikel. Een aantal factoren van het artikel is afhankelijk van die lezer. Bijvoorbeeld de schrijfstijl en de woordkeuze. Als laatste is het zaak om de structuur van het artikel te bepalen. Zo is het vooraf duidelijk welke informatie je moet verzamelen om het artikel te maken. Wellicht moet er onderzoek worden gedaan of interviews worden afgenomen om het artikel op een goede manier te kunnen vormgeven.

Hulp nodig met het schrijven van een artikel?

Er zijn heel wat factoren waar rekening mee gehouden moet worden bij het schrijven van een artikel. Dit kan nog best een lastige en tijdrovende klus zijn. Wanneer dit een extra klus is, is deze niet altijd makkelijk en snel af te ronden. Ons advies: besteed het uit. GLOBAL LEXIS Freelance Tekstschrijver staat voor je klaar. Samen bekijken we de onderwerp en de doelgroep van het artikel en koppelen we hier de juiste tekstschrijver aan. Onze tekstschrijvers hebben ieder hun eigen specialisme. Zo kunnen wij onze klanten altijd de meest passende schrijver bieden.

Ben je nieuwsgierig wat GLOBAL LEXIS Freelance tekstschrijver jou nog meer kan bieden? Bijvoorbeeld het schrijven van offline of online teksten. Enkele voorbeelden van offline teksten zijn een boekrecensie, brief, brochure, cases, column en flyer.  Heb je al een tekst maar wil je deze laten nakijken? Wij voeren ook tekstcorrectie uit. Daarnaast bieden wij ondersteuning bij het opstellen en uitwerken van een marketingplan zowel offline als online. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.