Chantal Bakker van GLOBAL LEXIS | Freelance Tekstschrijver

Mijn naam is Chantal Bakker. Ik ben sinds 1994 professioneel Freelance Tekstschrijver. Ik ben afgestudeerd in de Engelse Taal- en Letterkunde (Nijmegen), Uitgeverij en Boekwetenschappen (Leiden) en Traditionele STM Marketing (Cambridge, Engeland). Aanvankelijk heb ik mijn diensten vooral ingezet naast mijn werkzaamheden in loondienst. In 2005 heb ik definitief de stap gemaakt naar het ondernemerschap.

Gedrukte pers

Mijn werkzaamheden zijn in de loop der tijd erg veranderd. Toen ik afstudeerde was internet niet wat het nu is. Ik schreef dan ook voornamelijk commerciële teksten voor gedrukte pers. Bekende klanten uit die periode zijn: KPN, NRC, UPC, Wegner etc. Voor hen schreef ik onder andere persberichten, flyers, brochures, advertorials en meer.

SEO-Tekstschrijven

Rond 1999 heb ik daar het schrijven voor internet aan toegevoegd. Waarna ik mij vanaf 2004 als eerste Nederlander heb gespecialiseerd in SEO Tekstschrijven. Het schrijven van teksten die Organische Zoekmachine Optimalisatie ondersteunen. De vindbaarheid in zoekmachines als Google. Bekende klanten zijn o.a.: Wenneker Distilleries, MediaMarkt, Creaforti, Stravers Shoes etc.

Online Marketing Strategie

Vanuit mijn traditionele marketing achtergrond zag ik dat veel teksten niet voortborduren op commerciële inzichten. De marketing strategie ontbreekt vaak. Daarin onderscheid ik mij van veel collega-tekstschrijvers. Voordat ik begin met schrijven kijk ik goed naar de Marketing Strategie van een bedrijf. En wanneer deze ontbreekt stel ik zelf een goed plan op. Daarmee neemt de waarde van een tekst – de conversie – aanzienlijk toe.

Goed voorbeeld: Stravers Shoes

Stravers Shoes is een voorbeeld van een klant waarvoor ik al deze kwaliteiten heb samengebracht. Ik heb voor hen een geheel nieuwe Online Marketing Strategie opgesteld. Hierbij heb ik veel aandacht besteed aan SEO. En de Usability, de gebruiksvriendelijkheid van de website. Met als gevolg dat zij momenteel 25% van hun omzet halen uit hun webshop (www.stravers-shoes.com) terwijl eerdere inspanningen – drie eerdere websites! – niets opleverde.

Chantal Bakker, in de Top 10 Beste Tekstschrijver

Freelancematch.nl heeft in januari 2011 een lijst met de Top 10 Beste Tekstschrijvers opgesteld. Hierbij hebben zij gekeken naar kennis, ervaring en kwaliteit. Zij hebben teksten voor klanten beoordeeld en gekeken waarin tekstschrijvers zich onderscheiden van andere tekstschrijvers. Op basis daarvan is de lijst van 10 beste Tekstschrijvers samengesteld. Ik ben er trots op dat zij mij in deze lijst hebben opgenomen. Met, naar ik vermoed, als belangrijkste redenen:

  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Taalkundige achtergrond én kennis van (Online) Marketing
  • Gespecialiseerd in Organische Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
  • Een effectieve Marketing Strategie als voorwaarde voor een goede tekst
  • Succesvolle resultaten met commerciële (web)teksten

2004 – Oprichting GLOBAL LEXIS GROUP

Omdat niet iedere klant vanuit dezelfde behoefte bij mij komt en ik verschillende diensten aanbied die ieder hetzelfde doel hebben – omzet verhoging – heb ik recent de GLOBAL LEXIS GROUP (www.global-lexis.com) opgericht. Hierbinnen bied ik samen met een team van specialisten de volgende diensten aan:

Behoefte aan een persoonlijke kennismaking? Bel of mail mij gerust

Denkt u na het lezen van deze tekst ‘Haar zou ik graag eens spreken.’ Bel of mail mij dan gerust. Ik ben telefonisch bereikbaar op 06 29563450 Of stuur een bericht ter attentie van Chantal Bakker via het contactformulier.