Direct Mailing

Direct Mailing  РDirect contact met een prospect

Een Direct Mailing onderscheidt zich van een nieuwsbrief doordat het in mindere mate nieuws verkondigt. Het is veel meer een verkapte Marketing Campagne. Kiest u voor het versturen van een Direct Mail dan streeft u een bepaald resultaat na. Het is een misvatting te denken dat dit een automatisch gevolg is. Aan een succesvolle  Direct Mailing ligt dan ook altijd een plan ten grondslag. Een Marketingplan in aangepaste vorm.

Het voorwerk: Een Marketing Campagne Plan

GLOBAL LEXIS | Freelance Tekstschrijver stelt samen met u een Marketing Campagne Plan op. Bij Direct Mailing zijn de volgende factoren van belang:

  1. Wat willen wij met de Direct Mailing bereiken? Wanneer is de campagne een succes?
  2. Tot wie richten wij ons? Wie is de doelgroep en welke behoefte hebben zij?
  3. Met welke boodschap wordt de aandacht van de doelgroep getrokken? Wat hebben wij hen te bieden?
  4. Hoe maken wij deze boodschap aantrekkelijk en welke middelen zetten wij hierbij in?
  5. Hoe sturen wij aan tot ACTIE en hoe maken wij dit meetbaar?

Een samengaan van Offsite en Onsite

Een belangrijke vraag die wij ons tijdens de voorbereiding stellen is WAAR bieden wij wat aan? En WAAR vindt de actie plaats? Het succes van een goede Direct Mailing hangt vaak samen met een goede strategie. Een strategie die samenvalt met de algehele Online Marketing Strategie. De Direct Mailing wordt zo uitgetilt boven het niveau van de Nieuwsbrief. Het blijft zelden bij het versturen van een e-mail die doorverwijst naar de Home-page van een website. Een effectieve Mailing wordt meestal aangevuld met speciale ACTIE-pagina’s op de website die de Mailing ondersteunen.

Neem de tijd en laat u goed adviseren

GLOBAL LEXIS | Freelance Tekstschrijver helpt u bij het maken van deze keuzes. Zij kan u vertellen wat werkt en wat niet. Doordat zij een onderdeel is van de GLOBAL LEXIS GROUP heeft zij alle disciplines in huis om een succesvolle Direct Mailing op te zetten. Van het schrijven van een Marketingplan tot het schrijven van de Direct Mailing. Het inrichten van de campagnepagina’s op uw website tot de techniek achter het versturen van een Mailing.

Een Direct Mailing versturen? Laat u eerst goed informeren door GLOBAL LEXIS | Freelance Tekstschrijver